Suma imensă pierdută de Erling Haaland după ce Leo Messi i-a luat fața la gala FIFA. Câte milioane de euro ar fi încasat

de: Beatrice Dumitru
18 01. 2024

Erling Haaland a fost marele perdant la gala ”FIFA The Best”, deși era marele favorit pentru a fi desemnat jucătorul anului 2023. El a fost devansat de Leo Messi, motiv pentru care a pierdut și câteva milioane de euro. Câți bani ar fi încasat atacantul norvegian, dacă primea trofeul.

Erling Haaland, al doilea eșec în fața lui Leo Messi

După cel de-al optulea ”Balon de Aur” al carierei, Leo Messi a primit încă un premiu important. Deși în vară a lăsat pe PSG și s-a transferat în MLS, la Inter Miami, argentinianul a fost desemnat jucătorul anului 2023 în cadrul galei ”FIFA The Best”. Alegerea câștigătorului a provocat un scandal imens în presa europeană, care a scris că ”Puricele” nu merita această distincție.

Erling Haaland era marele favorit pentru a fi desemnat jucătorul anului, după ce a câștigat tripla cu Manchester City: campionat, Cupa Angliei și Liga Campionilor, fiind golgheterul echipei. A fost al doilea eșec în fața lui Leo Messi, după cel înregistrat în octombrie, când revista France Football i-a atribuit tot starului argentinian ”Balonul de Aur”.

Erling Haaland, Manchester City. Sursa foto; Profimedia

Suma imensă pierdută de Erling Haaland

Revista germană Sport Bild a dezvăluit că atacantul norvegian a pierdut o sumă uriașă din cauza eșecului în fața lui Leom Messi la gala FIFA. Potrivit sursei citate, Erling Haaland avea trecute în contractele cu sponsorul Nike și cu Manchester City, bonusuri de câte un milion de euro, pe care la primea dacă era desemnat jucătorul anului în gala FIFA.

Citește și: Cum l-a descris Ronaldo pe Leo Messi. A folosit un singur cuvânt

Leo Messi și Erling Haaland au fost la egalitate în top, cu 48 de puncte fiecare, dar argentinianul a câștigat datorită voturilor căpitanilor, unde ”Puricele” a avut 107 voturi, iar jucătorul lui City 64.

Selecționerul României, Edi Iordănescu, i-a ales pe Erling Haaland (Norvegia, Manchester City), Kylian Mbappe (Franța, PSG) și Victor Osihmen (Nigeria, Napoli) pe primele trei poziții.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Stanciu, voturile sale s-au dus către Lionel Messi (Argentina, PSG, Inter Miami), Kylian Mbappe (Franța, PSG) și Kevin De Bruyne (Belgia, Manchester City).

Ce bani a câștigat Erling Haaland în 2023

Anul 2023 a fost unul de vis pentru atacantul norvegian. Pe lângă trofeele câștigate cu City lui i-au intrat în cont sume consistente de bani. Potrivit The Sun, pe lângă salariul său anual de aproximativ 31,4 milioane de euro, Erling Haaland a mai încasat câte 1,13 milioane de euro pentru titlul din Premier League și triumful din Champions League.

Citește și: Ritualul lui Erling Haaland, cel mai bun fotbalist din lume. A dezvăluit de ce doarme cu gura lipită cu bandă adezivă

De asemenea, el a mai primit și 395.000 de euro pentru câștigarea FA Cup și o sumă asemănătoare pentru titlul de golgheter în Premier League, câștigat cu 36 de reușite (53 în toate competițiile sezonului 2022/2023).